Кадър България Отн ЕърЕксперт коментира политическите ходове на партията на Слави

...
Кадър България Отн ЕърЕксперт коментира политическите ходове на партията на Слави
Коментари Харесай

Проф. Ганчо Ганчев: Програмата, която ИТН предложи, не е най-удачният вариант в момента

Кадър " България Отн Еър "

Експерт разяснява политическите ходове на партията на Слави и икономическото положение на България сега.  " Най-добре е да се ориентираме към това, което предлагат институции като Международния валутен фонд, Европейската комисия, Европейския съюз. Това е една умерена центристка политика, ориентирана към подкрепяне на стопанската система с държавни разноски ", заяви икономистът проф. Ганчо Ганчев в студиото на " Денят ON AIR ".

Преподавателят в Югозападния университет уточни, че е добре да погледнем към политика, ориентирана към общественото разслояване, което се е засилило в рецесията от пандемията.

" Една обществено насочена политика. Политика за стимулиране на стопанската система с оглед оптимално бързо възобновяване ", уточни проф. Ганчев.

Икономистът разяснява, че в програмата на Има Такъв Народ има обществени пожелания и политика във връзка с пенсиите. По негово мнение обаче програмата влиза в несъгласие с другата част на политиката, която визира финансите и стопанската система.

Проф. Ганчев акцентира, че пред настоящето и бъдещото държавно управление стоят няколко съществени целта. Най-важният е обвързван с корекцията на бюджета и подготвянето му за 2022 година.

" България освен е най-бедната страна в Европейски Съюз, само че сме и страната с най-ниска степен на имунизиране. Това е извънредно рисково поради новата вълна на Ковид-19 и новите варианти. При тази ниска степен на имунизиране ще се наложи нов локдаун на стопанската система ", безапелационен проф. Ганчев.

Преподавателят сподели още, че   програмата, която Има Такъв Народ предложи, не е най-удачният вид сега. Относно Плана за възобновяване и резистентност икономистът добави, че упованията там са той да реши тежки структурни проблеми в стопанската система.

" Що се отнася до енергийния бранш, имаме доста съществени проблеми. Проспахме 10-15 години. Никакви промени, никакво преструктуриране на този бранш ", уточни проф. Ганчев пред Bulgaria ON AIR.

Икономистът посочи, че приемането на еврото обезателно е позитивен миг за България.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР